Zdravý recept

Ropušnice dušená se zeleninou na divoké rýži

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43007

Ingredience

2 ks Bujón slepičí
125 g Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
125 g Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Pepř bílý
500 g Ropušnice - filety
250 g Rýže indiánská
0,3 kávová lžička Tymián čerstvý
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 569kJ
15% Sacharidy 53 g
100% Tuky 75 g
64% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 34 g

Ropušnice dušená se zeleninou na divoké rýži postup přípravy receptu:

1

Vodu a citronovou šťávu vlijeme do hlubší pánve, přidáme bujón, nahrubo nakrájenou šalotku, lístky tymiánu a mletý pepř. Přivedeme k varu, zakryjeme a cca 5 minut podusíme.

2

Poté přisypeme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a dusíme další 4 minuty. Vložíme rybu a zakryté dusíme cca 10 minut doměkka. Maso se musí začít rozpadat. Rybu vyjmeme z pánve a uchováme teplou. Zbytek tekutiny necháme mírně zredukovat a zhoustnout.

3

Mezitím připravíme divokou rýži dle návodu na obalu.

4

Maso rozdělíme na talíře a podáváme na rýži. Přelijeme šťávou a dušenou zeleninou z pánve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept