Recept

Dušený králík po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43040

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 plátek Celer bulvový
120 g Cibule
800 g Králík
100 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
3 g Pepř černý mletý
30 g Petržel kořen
250 g Rajčata
10 dkg Slanina vepřová
5 g Sůl
500 ml Vývar z hovězích kostí
10 g Zázvor mletý
3 g Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 651kJ
4% Sacharidy 13 g
120% Tuky 90 g
77% Sodík 2 g
124% Bílkoviny 70 g

Dušený králík po italsku postup přípravy receptu:

1

Králíka očistíme, omyjeme a nasekáme na porce. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, rozsekanou cibuli, nakrájenou zeleninu a osmažíme do žluta. Vložíme osolené porce králíka, dusíme do měkka, průběžně podléváme vývarem.

2

Přidáme koření, až bude králík hotový, vyjmeme ho a do šťávy přidáme krájená rajčata, která rozvaříme. Zaprášíme moukou, provaříme, scedíme a vrátíme králíka. Vše prohřejeme.

Poznámka

Servírujeme teplé, podáváme s bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept