Panettone plněné ananasovým džemem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panettone plněné ananasovým džemem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43050 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Brusinky sušené |
125 g | Cukr krupice |
40 g | Droždí |
50 g | Kandovaná pomerančová kůra |
75 g | Kandované ovoce |
200 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Zdobení | |
---|---|
4 polévková lžíce | Džem ananasový |
3 polévková lžíce | Likér pomerančový |
50 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 148,7mg |
Draslík | 147,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kandované ovoce, Ořechy vlašské, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky sušené, Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Džem ananasový, Likér pomerančový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panettone plněné ananasovým džemem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme špetku soli, lžíci cukru a trochu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek a pak přimícháme zbytek cukru, mléka, vejce, máslo a důkladně propracujeme. |
2 | Kandované ovoce, kandovanou pomerančovou kůru a vlašské ořechy nasekáme, smícháme s brusinkami a zapracujeme do těsta. |
3 | Úplně nový, rovný a vysoký květináč důkladně omyjeme, necháme vyschnout a vyložíme ho pečícím papírem. Pečící papír vymastíme máslem a naplníme těstem. Uložíme na teplé místo a necháme 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, když je rozpálená, vložíme do ní květináč s těstem a pečeme asi 45 minut. |
4 | Po upečení potřeme panettone rozpuštěným máslem a necháme vychladnout. |
5 | Mezitím v kastrůlku zahřejeme ananasový džem s troškou pomerančového likéru. |
6 | Vychladlé panettone dvakrát podélně rozkrojíme a promažeme ananasovým džem, pak zase spojíme a můžeme krájet a servírovat. |