Široké nudle s parmskou šunkou a celerovo-sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Široké nudle s parmskou šunkou a celerovo-sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43115 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Celer řapíkatý |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
75 g | Šunka parmská |
75 g | Sýr Gorgonzola |
250 g | Tagliatelle |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 48,8mg |
Draslík | 334,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olivy černé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Šunka parmská, Sýr Gorgonzola, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Široké nudle s parmskou šunkou a celerovo-sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl, dvě lžíce citronové šťávy a přivedeme k varu. Omyjeme a oloupeme celer, nakrájíme na větší kostky a vložíme do vroucí vody. Pod pokličkou na středním ohni celer do měkka dusíme (přibližně 10 minut). |
2 | Celer děrovanou naběračkou vyjmeme z vývaru, ten opět přivedeme k varu a těstoviny v něm uvaříme dle návodu na obalu al dente. |
3 | Připravíme si druhý hrnec, do něhož vložíme celer, mléko, smetanu a Gorgonzolu, za stálého míchání necháme projít varem. Poté vše pomocí mixéru rozmixujeme na pyré. |
4 | Omáčku ochutíme zbytkem citronové šťávy, solí, pepřem a muškátovým oříškem, ohřejeme ji, ale už ji nevaříme. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, horké je promícháme s omáčkou. |
5 | Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a posypané natrhanou parmskou šunkou s olivami bez pecek podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.