Čokoládová šarlota s mandarinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová šarlota s mandarinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43135 |
Kategorie: | Charloty |
Ingredience
100 g | Čokoláda bílá |
100 g | Čokoláda hořká |
70 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
400 g | Kompot mandarinkový |
8 cl | Likér mandlový - Amaretto |
250 ml | Mléko polotučné |
150 g | Piškoty cukrářské |
0,4 l | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 dl | Voda pitná |
9 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 165,7mg |
Draslík | 114,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 430,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kompot mandarinkový, Piškoty cukrářské, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda bílá, Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová šarlota s mandarinkami postup přípravy receptu:
1 | Podle návodu na obalu necháme želatinu změknout a nabobtnat. Bílou i hořkou čokoládu nastrouháme. V míse ušleháme žloutky do pěny, postavíme je do horké lázně, za stálého míchání přidáváme cukr, vanilkový cukr a mléko. Šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté přimícháme obě čokolády a mícháme, než se čokoláda rozpustí. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání ji rozpustíme v horkém krému, poté šleháme ve studené vodní lázni, dokud krém nevychladne. |
2 | Nakonec do krému zamícháme mandlový likér a necháme v chladničce ztuhnout. |
3 | Mandarinky scedíme, necháme okapat, několik jich odložíme stranou na ozdobení. Zbytek pokrájíme na menší kousky. |
4 | Z bílků ušleháme tuhý sníh. Polovinu šlehačky ušleháme dotuha, sníh, šlehačku a kousky mandarinek pak zamícháme opatrně do krému. Dortovou formu vyložíme po obvodu a na dně cukrářskými piškoty, navrstvíme na ně hotový krém, uhladíme a uložíme na 4 hodiny do chladničky. |
5 | Zbytek šlehačky ušleháme. Ztuhlou šarlotu vyklopíme na tác, ušlehanou šlehačkou naplníme zdobícího sáček a povrch šarloty ozdobíme kopečky šlehačky i plátky mandarinek. |
Poznámka
Podáváme studené.