Jednoduchý recept

Šafránová sladká rýže

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 43259

Ingredience

200 g Cukr krupice
25 g Hrozinky
3 ks Hřebíček
3 ks Kardamom
2 polévková lžíce Olej rostlinný
200 g Rýže Basmati
3 dl Voda pitná
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 732kJ
23% Sacharidy 84 g
61% Tuky 45 g
0% Sodík 10 mg
10% Bílkoviny 6 g

Šafránová sladká rýže postup přípravy receptu:

1

Propláchneme několikrát rýži a vaříme ji v hrnci s vroucí vodou. Když je rýže napůl uvařená, odstavíme hrnec, necháme rýži okapat a dáme stranou.

2

Svaříme v pánvi vodu s cukrem a šafránem a mícháme. Sirup musí zhoustnout, poté odstavíme a dáme stranou.

3

V další pánvi rozehřejeme olej, kardamom, hřebíček, občas zamícháme. Po chvilce odstavíme.

4

Rýži vrátíme na mírný plamen a vmícháme do ní hrozinky. Přelijeme přes rýži sirup a zamícháme. Přes tuto směs přelijeme kořeněný olej a necháme 15 minut vařit. Rýže musí být uvařená.

5

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept