Kuře ve smetanovo-pórkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře ve smetanovo-pórkové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 43410 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 186,8mg |
Draslík | 964,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře ve smetanovo-pórkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme kuřecí prsa, osolíme je a opepříme. Pórek taktéž omyjeme a nakrájíme na drobné kolečka. Ty vložíme do vroucí vody cca na pět minut. |
2 | Mezitím si na pánvi rozpálíme máslo a opečeme na něm dozlatova kuřecí maso. Poté maso přendáme na talíř a na pánev nalijeme víno a smetanu. Tři minuty vaříme a pak přidáme i pórek. Necháme dalších pět minut vařit. Omáčku dochutíme pepřem, solí, zakysanou smetanou a nakonec přidáme pažitku. |
Poznámka
Kuře podáváme buď s bramborem popřípadě divokou rýží.