Mašličky s telecími knedlíčky, brokolicí a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mašličky s telecími knedlíčky, brokolicí a mrkví
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43455 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Jíška instantní |
2 hrst | Kerblík |
200 g | Mascarpone |
300 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Směs klobásová |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Farfalle |
1,5 l | Voda pitná |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 647,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kerblík, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Jíška instantní, Mascarpone, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Farfalle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Směs klobásová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mašličky s telecími knedlíčky, brokolicí a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Brokolici omyjeme, očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Mrkve očistíme, případně ostrouháme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. V hrnci si připravíme zeleninový vývar a mrkev s brokolicí v něm na středně silném ohni vaříme pod pokličkou 5-6 minut. Poté scedíme, ale vývar nevyléváme. |
2 | Navlhčíme si ruce a z telecí klobásové směsi tvarujeme malé knedlíčky. V pánvi rozpálíme olej a 2 minuty na něm ze všech stran knedlíčky smažíme dozlatova. Hotové knedlíčky vyjmeme. |
3 | Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno, osmahneme ji na zbylém oleji. Vezmeme 250 ml vývaru a spolu s mascarpone a jíškou přidáme na pánev k cibuli. Metličkou rozmícháme a necháme projít varem. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. |
4 | Probereme kerblík, opláchneme ho, osušíme a najemno nasekáme. Zeleninu, telecí knedlíčky a kerblík přidáme do omáčky a vše promícháme a ohřejeme. |
5 | Mašličky uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. |