Recept

Kuřecí řízky na smetaně a žampionech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 43515

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
3 polévková lžíce Dolin - Vermouth
800 g Kuřecí prsa
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Šalotka
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 048kJ
4% Sacharidy 13 g
36% Tuky 27 g
22% Sodík 437 mg
85% Bílkoviny 48 g

Kuřecí řízky na smetaně a žampionech postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsní maso rozdělíme na řízky, zlehka naklepeme, nakrájíme na tenké proužky, osolíme je a opepříme. V hluboké pánvi rozpustíme polovinu másla, vložíme proužky kuřete a za stálého míchání restujeme asi 5 minut, dokud maso nezměkne.

2

Maso vyjmeme z pánve, položíme na horký talíř a udržujeme v teple.

3

Do pánve přidáme druhou polovinu másla, šalotku nakrájenou nadrobno, na plátky nakrájené žampiony a za stálého míchání restujeme 5-10 minut.

4

Zalijeme vermutem, přidáme smetanu a nadrobno nasekanou bazalku. Zamícháme, přidáme proužky kuřete a směs na mírném ohni prohřejeme. Již nevaříme.

5

Podáváme s těstovinami ozdobené celými lístky bazalky.

Poznámka

Bazalku můžeme nahradit čerstvou meduňkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept