Jednoduchý recept

Dušená rýže basmati s uzeným sleděm a vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43543

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
75 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
8 polévková lžíce Petržel kudrnka
250 g Rýže Basmati
600 g Sleď čerstvý
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 043kJ
6% Sacharidy 20 g
45% Tuky 34 g
7% Sodík 143 mg
48% Bílkoviny 27 g

Dušená rýže basmati s uzeným sleděm a vejci postup přípravy receptu:

1

Rýži důkladně propláchneme vodou, uvaříme dle návodu na obalu a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme nahrubo.

2

Sledě vložíme do misky a přelijeme vroucí vodou. Po 5 minutách vyjmeme a necháme okapat. Stáhneme kůži, odstraníme kůstky a maso nakrájíme.

3

Cibuli pokrájíme najemno a cca 4 minuty orestujeme ve velké pánvi na 2 lžících másla. Vmícháme připravenou rýži, vejce, uzené sledě, nasekanou petrželku, citronovou šťávu a zbytek másla. Ochutíme solí a pepřem a prohřejeme.

4

Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept