Krevety restované na zázvoru s hrachovými lusky a mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety restované na zázvoru s hrachovými lusky a mangem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 43549 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
200 g | Hrachové lusky |
200 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Mango |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1,5 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 220,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hrachové lusky, Mango, Olej rostlinný, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety restované na zázvoru s hrachovými lusky a mangem postup přípravy receptu:
1 | Krevety oloupeme, propláchneme vodou a necháme okapat, ve woku rozpálíme olej, přidáme na jemno nastrouhaný zázvor a krevety, cca 2 minuty restujeme. Krevety musí začít růžovět. |
2 | Přisypeme očištěné hrachové lusky a na kolečka nakrájené jarní cibulky, smažíme do změknutí. |
3 | Na závěr přidáme oloupané, na tenké plátky pokrájené mango, dochutíme sójovou omáčkou, cca 1 minutu prohřejeme. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.