Jednoduchý recept

Kuře s čínskou barbrecue marinádou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43716

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
4 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Hořčičné semínko
200 g Hrášek mražený
1250 g Kuře
125 ml Med včelí
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 polévková lžíce Omáčka sójová
200 g Rýže dlouhozrnná
100 g Slanina vepřová
2 ks Vejce slepičí
125 ml Víno červené
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 798 kcal
Kilojoule 3 337kJ
14% Sacharidy 51 g
57% Tuky 43 g
18% Sodík 353 mg
85% Bílkoviny 48 g

Kuře s čínskou barbrecue marinádou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme čínskou barbecue marinádu. Smícháme červené víno, med, chilli koření, mleté hořčičné semínko, přivedeme k varu a necháme vychladnout.

2

Polovinou marinády potřeme kuře, dáme ho na rošt pekáče a v troubě rozehřáté na 200°C pečeme 75-90 minut. Během pečení poléváme zbylou marinádou. Píchneme-li do kuřete a vytéká čirá šťáva, je už hotové. Přikryjeme ho alobalem, jakmile začne maso hnědnout.

3

Upečené kuře naporcujeme, podáváme s pečenou rýži.

4

K přípravě pečené rýže použijeme wok pánev. Na pánvi rozehřejeme 2 lžičky arašídového oleje, přilejeme rozšlehaná vejce a mícháme, začnou-li tuhnout, stáhneme je z ohně. Rozehřejeme zbytek oleje, přidáme nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a na kostky nakrájené 2 plátky slaniny, 2-3 minuty opékáme. Pak vmícháme hrášek, sójovou omáčku, uvařenou rýži a ztuhlá vejce. Opékáme, dokud není vše dobře prohřáté.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept