Filé smažené v česnekovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé smažené v česnekovém těstíčku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 43736 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 150,5mg |
Draslík | 33,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 71,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filé smažené v česnekovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme hladkou mouku s vejcem, mlékem, rozpuštěným máslem a prolisovaným česnekem. Směs osolíme a umícháme hladké těstíčko. |
2 | Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou a osolíme. |
3 | Připravené porce namáčíme do těstíčka a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku. |
4 | Můžeme podávat s různě upravenými bramborami. |