Jednoduchý recept

Čočková polévka s křemenáči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43819

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
1 ks Kerblík
350 g Křemenáče
20 g Máslo čerstvé
6 ml Olej stolní
1 g Pepř černý mletý
2 ml Protlak rajčatový
100 g Smetana sladká 12%
1 g Sůl
1,3 l Vývar zeleninový
200 g Čočka červená

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 867kJ
15% Sacharidy 55 g
23% Tuky 18 g
78% Sodík 2 g
36% Bílkoviny 20 g

Čočková polévka s křemenáči postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka.

2

Na pánvi předehřejeme olej a čočku a zhruba 1 minutu podusíme. Do pánve přihodíme cibulku a podusíme další 3 minuty. Do směsi přilijeme zeleninový vývar, přivedeme do bodu varu a na mírném plameni povaříme 15 minut.

3

Křemenáče očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, dokud nezpění. Křemenáče vložíme a smažíme zhruba 5 minut.

4

Kerblík omyjeme, osušíme, zbavíme lístků a odložíme stranou.

5

Do polévky přidáme smetanu a rajský protlak. Polévku opět přivedeme k varu a podle chuti přidáme sůl, pepř a kari.

6

Polévku rozmixujeme, ozdobíme plátky křemenáčů a lístky kerblíku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept