Jednoduchý recept

Rybí špíz se zelenými bylinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43885

Ingredience

1 polévková lžíce Bobkový list
2 ks Cibule červená
1 kávová lžička Citronová kůra
60 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 kávová lžička Kapary sterilované
60 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl česneková
800 g Cejn velký

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 641kJ
4% Sacharidy 14 g
12% Tuky 9 g
13% Sodík 251 mg
66% Bílkoviny 37 g

Rybí špíz se zelenými bylinkami postup přípravy receptu:

1

Na 30 minut do studené vody namočíme 8 špejlí (při grilování se potom nespálí), do horké vody vložíme na 10 minut bobkové listy (aby změkly a daly se napichovat).

2

Na namočené špejle postupně napichujeme 5 rybích kostek (z pevných rybích řízků, cca 3 x 3 cm), bobkový list a kousky červené cibule, postup opakujeme. Když máme všechny suroviny napíchané na špejle, vložíme je do mělké misky a potřeme marinádou. Na marinádu smícháme olej s citronovou kůrou a šťávou, česnekovou solí, sušenou petrželovou natí, jemně nasekanou čerstvou pažitkou, nadrobno nakrájenými kapary a černým pepřem. Špízy potřené marinádou zakryjeme potravinářskou fólií a v ledničce necháme odležet cca 10 - 15 minut.

3

Špízy opékáme 5 až 6 minut na grilu nebo grilovací pánvi, průběžně je obracíme, aby se nepřipálily. Nakonec je ozdobíme nakrájeným citronem.

Poznámka

Kebab - známý také jako kabab, kebap, kabob nebo kibob je označení různých piknikových, grilovaných nebo na rožni pečených jídel ze Středního východu, střední Asie a jižní Asie. Obyčejně je základem jehněčí nebo hovězí maso, někdy také kuřecí maso a ryba. Vepřové maso se v muslimských oblastech nepoužívá z náboženských důvodům. Jako příloha je vhodný čerstvý zeleninový salát. Lze použít různých druhů ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept