Vejce v košilce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v košilce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4389 |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 hrst | Bazalka |
200 g | Listové těsto |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 polévková lžíce | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 338,7mg |
Draslík | 353,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Tuk, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v košilce postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si 4 zapékací mističky. |
2 | Rozválíme listové těsto na tenké placky. Rozřízneme na 4 stejné čtverce a vložíme do vymazaných a vysypaných misek. |
3 | Nastrouháme tvrdý sýr s nivou do misky, smícháme se smetanou, pepřem a solí. Promícháme. |
4 | Omytá rajčata nakrájíme na kousky. |
5 | Formičky s těstem po stranách obložíme plátky anglické slaniny. |
6 | Poté je naplníme střídavě směsí sýrové, rajčaty a navrch rozklepneme syrové vejce. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě. |
7 | Podáváme v miskách, ozdobíme čerstvou bazalkou. |
Poznámka
tuk je na vymazání formy a strouhanka na vysypání formy