Fazolková polévka smetanová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolková polévka smetanová
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43897 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Fazolové lusky zelené |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 23,8mg |
Draslík | 435,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hovězí vývar základní, Petržel kořen, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolková polévka smetanová postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na tenčí kolečka, fazolky očistíme a nakrájíme na kratší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno. |
2 | Kořenovou zeleninu s fazolkami vaříme ve vývaru. |
3 | Na másle zpěníme cibuli, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zašleháme do polévky, přidáme česnek, sůl, pepř a provaříme. Před podáváním do polévky vmícháme smetanu a petrželovou nať. |