Salát z červeného zelí s krůtími prsíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červeného zelí s krůtími prsíčky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43914 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
200 g | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
250 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 40,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 180,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Krůtí prsa, Ocet vinný, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červeného zelí s krůtími prsíčky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí nadrobno nakrájíme, vsypeme do mísy, promícháme se lžičkou soli a zakapeme octem. Necháme asi 20 minut odležet. |
2 | Oloupané brambory nakrájíme na dílky a uvaříme v osolené vodě doměkka. |
3 | Omytá a osušená krůtí prsa restujeme v pánvi na 2 lžících oleje asi 5 minut, vyjmeme, osolíme a opepříme. Uchováme na teplém místě. |
4 | Na rozpáleném oleji osmahneme česnek utřený se solí, vyjmeme, smícháme s octem a zamícháme do zelí. |
5 | Zbylý olej, očištěnou, na kolečka nakrájenou petržel a uvařené brambory vmícháme do zelí a podle chuti osolíme a opepříme. |
6 | Salát upravíme na talíře a do středu položíme na plátky nakrájená krůtí prsa. Ozdobíme nasekanou petrželkou. |