Zdravý recept

Zelenina s cizrnou a kuskusem

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 44005

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Cizrna konzervovaná
1 ks Cuketa
400 g Dýně
3,5 kávová lžička Koření Orientální
500 g Kuskus
1 ks Lilek
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 ks Skořice celá
1 špetka Sůl
250 ml Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Zázvor celý
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce řepkový olej

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 138kJ
28% Sacharidy 101 g
8% Tuky 6 g
27% Sodík 543 mg
31% Bílkoviny 18 g

Zelenina s cizrnou a kuskusem postup přípravy receptu:

1

Nejprve ve větším hrnci na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji zvolna 3 minuty restujeme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, marocké koření, celou skořici a následně 1-2 minuty ještě restujeme.

2

Přilejeme zeleninový vývar, přidáme kousky konzervovaných rajčat, kostky (2x2 cm)oloupané a nakrájené dýně, nejlépe odrůdu butternut, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 5 minut. Zamícháme kostky (2x2 cm) z malého lilku, velkou rozpůlenou cuketu nakrájenou na plátky a na mírném ohni vaříme ještě 10 minut. Je-li směs suchá, přilejeme zeleninový vývar.

3

Přimícháme konzervovanou cizrnu, petrželovou nať, sůl a pepř.

4

Kuskus připravíme podle návodu a podáváme se zeleninou.

Poznámka

Marocké koření obsahuje zejména kmín, zázvor, koriandr, šafrán, chilli papričku, skořici a mletou papriku Dýně butternut – světle žlutá dýně s máslově ořechovou chutí. Obsahuje málo semen.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept