Recept

Slaný listový koláč s hovězím masem a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44045

Ingredience

500 g Listové těsto
Masová směs
800 g Hovězí svíčková
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Povidla švestková
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek
3 ks Šalotka
Houbová směs
2 špetka Cukr krupice
300 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
2 špetka Sůl mořská
Na potření
2 polévková lžíce Sezam - semena
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,146 kcal
Kilojoule 4 796kJ
24% Sacharidy 86 g
72% Tuky 54 g
25% Sodík 495 mg
111% Bílkoviny 62 g

Slaný listový koláč s hovězím masem a houbami postup přípravy receptu:

1

Falešnou hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Očištěné menší plodnice hub (žampiony nebo hříbky) očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Šalotku a česnek očistíme a pokrájíme na tenké plátky.

2

V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme maso, které zprudka restujeme 1 minutu. Maso mírně osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, přimícháme lžíci worcestrové omáčky, lžičku švestkových povidel a lžíci kukuřičného škrobu. Promícháme a jakmile je směs hustá, odstavíme z plotny.

3

V pánvi na rozpáleném oleji s máslem krátce, asi 1 minutu orestujeme plátky hub. Pak je osolíme, posypeme drceným kmínem, bílým pepřem a odstavíme z plotny. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přimícháme k masu. Rajčata omyjeme, osušíme nakrájíme na plátky asi 5 mm silné, dáme je na mělký talíř a osolíme, opepříme a pocukrujeme.

4

Na pomoučeném vále rozdělíme plát listového těsta na tři díly. Každý díl vyválíme na placku velkou jako dortová forma. První díl položíme do formy a okraje pomocí prstů vytlačíme asi 1 cm na stěnu formy. Na těsto rozložíme masovou směs a 2/3 hub. Zakryjeme druhým plátem, na který poklademe zbytek hub. Mezi ně položíme plátky rajčat. Na tuto vrstvu položíme poslední plát těsta. Okraje těsta opatrně zatlačíme dovnitř (můžeme si pomoci tupým nožem), povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamovým semínkem a dáme do předehřáté trouby péct.

5

Pečeme při při 190°C přibližně 20-30 minut dozlatova. Upečený koláč necháme mírně vychladnout - podáváme teplý i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept