Kuřecí gado - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí gado
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 44132 |
Ingredience
40 g | Arašídy |
200 g | Fazolové lusky zelené |
600 g | Kuřecí prsa |
250 g | Rýže dušená |
Marináda | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Med včelí |
110 ml | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 542,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 36,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Rýže dušená, Česnek, Limetková šťáva, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Kuřecí prsa, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí gado postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme do mísy a přelijeme marinádou z olivového oleje, limetkové šťávy, medu a utřeného česneku tak, aby maso bylo ponořeno. V osolené vodě uvaříme rýži (cca 15 minut), necháme ji okapat, přimícháme sterilované nakrájené fazolové lusky a polovinou opražených arašídů. |
2 | Rozpálíme gril, vložíme plech s nakrájenými řízky a grilujeme z každé strany 2 minuty, přitom je průběžně potíráme marinádou. |
3 | Na nahřáté talíře nasypeme kopečky rýže, položíme 2 kousky kuřecích plátků, přelijeme zbylou marinádou a posypeme zbylými opraženými arašídy. |
Poznámka
Podáváme teplé. V čase vaření je započtena i příprava rýže.