Rajčata s vejci a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata s vejci a bylinkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44143 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
120 g | Majonéza |
500 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
1 ks | Salát hlávkový |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 411,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata s vejci a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, nakrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, cibuli rozkrájíme nadrobno, omytou řeřichu nasekáme nahrubo, majonézu rozmícháme se solí. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat. |
2 | Servírovací mísu vyložíme listy salátu, naskládáme na ně střídavě plátky rajčat, vajec a přelijeme majonézou. Před podáváním salát posypeme cibulí a řeřichou. |
Poznámka
Podáváme studené.