Kapustová polévka z růžičkové kapusty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová polévka z růžičkové kapusty
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 44189 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Kapusta růžičková |
10 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
5 g | Vegeta |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 33,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová polévka z růžičkové kapusty postup přípravy receptu:
1 | Růžičkovou kapustu omyjeme, rozkrojíme napůl, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme polévkovou kostku, opepříme, dochutíme Vegetou a povaříme 10 - 12 minut, až budou kapustičky měkké. Polévku nalijeme do talířů a posypeme posekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.