Kolínka z jehněte s toskánským kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kolínka z jehněte s toskánským kořením
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44222 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
4 ks | Jehněčí koleno |
1 polévková lžíce | Koření toskánské |
2 ks | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
2 ks | Pastinák |
125 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 161,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí koleno, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pastinák mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření toskánské nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kolínka z jehněte s toskánským kořením postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme polovinu olivového oleje, přidáme velkou cibuli nakrájenou na osm dílků, ostrouhané a podélně rozčtvrcené velké mrkve a středně velké pastináky, orestujeme za stálého míchání, až začnou hnědnout. Vyjmeme z pánve a dáme stranou. |
2 | Na rozpáleném oleji v pánvi opečeme jehněčí kolínka potřená toskánským kořením. |
3 | Potom je přemístíme do velkého pekáče, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, přidáme bobkové listy, zakryjeme alobalem a 2 hodiny pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Po dobu pečení kontrolujeme, zda kolínka nepotřebují podlít vodou nebo vývarem. Asi 1/2 hodiny před koncem pečení přidáme orestovanou zeleninu a pečeme, dokud maso i zelenina nejsou měkké. |
4 | Hotové maso podáváme s vypečenou šťávou a zeleninou. |
Poznámka
Pastinák je kořenová zelenina velmi podobná kořenové petrželi. Rozdíl je zejména v chuti, petržel má mnohem ostřejší chuť než pastinák. Obsahuje plno vitamínů, draslík a je výborným zdrojem vlákniny. Podáváme s bramborovou kaší.