Se zázvorovou omáčkou hovězí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Se zázvorovou omáčkou hovězí maso
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 44307 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
450 g | Hovězí libové |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 65,3mg |
Draslík | 555,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hovězí libové, Ocet vinný červený, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Se zázvorovou omáčkou hovězí maso postup přípravy receptu:
1 | Na plátky nakrájíme hovězí maso. Ve woku rozpálíme olej, přidáme maso a zázvor a 1 minutu smažíme. |
2 | Slijeme přebytečný olej a vložíme rozkrájená rajčata, přidáme vinný ocet, cukr a sójovou omáčku. Povaříme, osolíme, opepříme a ihned podáváme. |