Švestkové čatní se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové čatní se zázvorem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 44505 |
Ingredience
250 g | Cukr třtinový |
300 ml | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř cayenský |
400 g | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
500 g | Švesky vypeckované organic |
50 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 665,7mg |
Vláknina | 702,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Ocet vinný červený, Olej rostlinný, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Švesky vypeckované organic nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkové čatní se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme švestky, rozpůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na kostičky. Oloupaný, čerstvý zázvor nasekáme na jemno. Šalotky si oloupeme a rovněž nasekáme. |
2 | Zázvor a šalotky necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, vmícháme švestky a krátce podusíme a potom přidáme hnědý cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Okořeníme solí a kayenským pepřem. Přilijeme červený vinný ocet a za občasného míchání vaříme 35 minut. |
3 | Horké naplníme do sterilovaných šroubovacích sklenic. |
Poznámka
Čatní můžeme dochutit kořením. Z předepsaného množství naplníme 3 sklenice á 300 ml . Vydrží v chladničce až 1 měsíc.