Chléb z datlí a pekanových ořechů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb z datlí a pekanových ořechů
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44541 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
200 g | Datle |
3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
625 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
100 g | Ořechy pekanové |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 57,6mg |
Draslík | 265,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Datle, Kypřicí prášek do pečiva, Muškátový oříšek, Ořechy pekanové, Skořice mletá, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb z datlí a pekanových ořechů postup přípravy receptu:
1 | Ve větší míse promícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, krupicový cukr, mletý zázvor, nastrouhaný muškátový oříšek, mletou skořici, vypeckované datle a nahrubo nasekané pražené pekanové ořechy. Přilejeme mléko s rozšlehaným vejcem, přidáme rozpuštěné máslo a pořádně promícháme. |
2 | Zahřejeme troubu na 190°C. |
3 | Připravené těsto rozprostřeme ve vymazané formě na koláč a pečeme 45-50 minut. |
Poznámka
Pekanové ořechy jsou podobné vlašským ořechům.