Recept

Cicimkové koláčky z dušené rýže s oříšky - Jakšik

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 44702

Ingredience

5 ks Cicimek
45 g Kaštany jedlé
3,5 g Oříšky piniové
270 g Rýže loupaná
1,6 l Voda pitná
slaná voda
2 g Sůl
45 ml Voda pitná
Nálev z cicimku
5 ks Cicimek
200 ml Voda pitná
Sladké koření na dušenou rýži
24 g Cukr krupice
36 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
38 g Med včelí
6,5 ml Olej sezamový
15 ml Omáčka sójová
0,5 g Skořice mletá
Omáčka na sladkou dušenou rýži
24 g Cukr krupice
4 ml Olej stolní
2 g Solamyl - bramborový škrob
45 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 873kJ
13% Sacharidy 45 g
2% Tuky 2 g
5% Sodík 109 mg
5% Bílkoviny 3 g

Cicimkové koláčky z dušené rýže s oříšky - Jakšik postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme na 3 hodiny do studené vody. Když nabobtná, zcedíme ji a necháme na sítu okapat. Cicimky očistíme promnutím v utěrce a nakrájíme je na 6 kousků. Vršky piniových oříšků odkrojíme, oříšky očistíme promnutím v utěrce.

2

Na dno parního hrnce rozložíme utěrku, na utěrku nalejeme vodu, přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme nabobtnalou rýži, kterou vaříme v páře 20 minut. Poté rýži pokropíme slanou vodou, obsah hrnce dobře promícháme a vaříme dalších 30 minut. Ve druhém hrnci uvaříme cicimkový nálev tak, že pecky z cicimku povaříme ve vroucí vodě 15 minut. Po této době cicimkový nálev scedíme (6,5 ml).

3

Omáčku na sladkou dušenou rýži připravíme tak, že 3 minuty zahříváme cukr v hrnci. Když se rozpustí, nalijeme do hrnce stolní olej (lijeme tenkým proudem po obvodu hrnce). Poté rozpuštěný cukr s olejem dobře promícháme. Když cukr změní barvu na hnědou, přidáme vodu a škrob, za důladného míchání vaříme 1 minutu. Do ještě teplé dušené rýže vmícháme sójovou omáčku, sladkou omáčku, kterou jsme uvařili, práškový cukr, mletou skořici, vývar z pecek cicimku, cukr a sezamový olej. Směs dobře promícháme, přidáme ještě rozkrájené cicimky, piniové oříšky a pokrájené kaštany.

4

Směs dobře propracujeme, z rýžové směsi v dlaních vytvoříme malé bochánky. Ty ozdobíme piniovými oříšky a podáváme jako studený dezert.

Poznámka

Servírujeme studené. Místo práškového cukru lze použít i cukr žlutý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept