Masové kuličky s toskánským kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové kuličky s toskánským kořením
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44713 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
500 g | Jehněčí maso mleté |
1 polévková lžíce | Koření toskánské |
60 ml | Olej olivový |
200 g | Salsa rajčatová |
180 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 152,6mg |
Draslík | 540,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Jehněčí maso mleté, Salsa rajčatová, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření toskánské nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Masové kuličky s toskánským kořením postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso, najemno nakrájené jarní cibulky, toskánské bylinky, strouhanku a vejce zpracujeme na masovou směs. |
2 | Kuličky, které vytvarujeme navlhčenýma rukama z masové směsi, na 20 minut uložíme do chladu. |
3 | Na mírném ohni v pánvi rozpálíme olivový olej a kuličky postupně osmažíme. Během smažení mícháme, aby se kuličky opekly za všech stran. Smažíme 6-8 minut. |
4 | Jako přílohu použijeme salsu nebo omáčku podle vlastního výběru a chuti. |
Poznámka
Toskánské koření – obsahuje množství vonných bylin např. šalvěj, petrželovou nať, rozmarýn.