Hovězí dušené maso s mexickou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí dušené maso s mexickou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44752 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Fazole červené sterilované |
500 g | Hovězí maso mleté |
2 kávová lžička | Koření mexické |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g | Tortilla chips |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 80,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 420,7mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Fazole červené sterilované, Hovězí maso mleté, Rajčata loupaná (konzervovaná), Tortilla chips, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření mexické, Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí dušené maso s mexickou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na středním plameni rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a 2-3 minuty restujeme. |
2 | Pak vložíme mleté hovězí maso a mícháme asi 5 minut, až se maso začne sypat. |
3 | Přisypeme mexické nebo taco koření, velké červené konzervované fazolky, kostky konzervovaných rajčat, rajčatový protlak; po přivedení k varu zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme ještě 6-8 minut. |
4 | Omáčku quacamole získáme vymícháním dohladka najemno rozmačkaného avokáda pokapaného citronovou šťávou. |
5 | Hotové dušené maso (chilli con carne) podáváme s quacamole, kysanou smetanou a nachos chipsy. |
Poznámka
Chilli con carne - kořeněné dušené pálivé jídlo. Quacamole - tradiční mexická omáčka, díky avokádu máslově jemná. Nachos chipsy - tortilla chipsy.