Fazolový salát s rajčatovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát s rajčatovou zálivkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44780 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé sterilované |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé sterilované, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát s rajčatovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Cibule a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. V misce promícháme rajčatový protlak s olejem, pepřem a octem. Nakládané fazole i s nálevem necháme v rendlíku přejít varem, slijeme a necháme okapat. |
2 | Do okapaných fazolí vmícháme cibuli s petrželovou natí a rajčatovou zálivku. |
3 | Před podáváním necháme salát vychladit. |