Žampiony na smetaně s citrónovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony na smetaně s citrónovou šťávou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44901 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Polenta |
500 g | Portobello |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 23,2mg |
Draslík | 81,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Pažitka, Polenta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Portobello, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony na smetaně s citrónovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Velké žampiony portobello očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Pažitku a oloupaný česnek nasekáme nadrobno. |
2 | Ve vysoké pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme česnek, který restujeme 2 minuty, pak přidáme plátky žampionů a restujeme z obou stran 1-2 minuty. |
3 | Přidáme citrónovou šťávu, smetanu a nasekanou pažitku, osolíme, opepříme, stáhneme oheň a prohříváme přibližně minutu, až se vše dokonale smísí. |
4 | Podáváme na polentě. |