Salát ředkvičkový s paprikou a okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ředkvičkový s paprikou a okurkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 44959 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Okurka salátová |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Ředkvička |
1 ks | Salát hlávkový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 515,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cukr krupice, Okurka salátová, Paprika zelená, Ředkvička, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ředkvičkový s paprikou a okurkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté ředkvičky a okurku nakrájíme na tenké plátky, petrželovou nať nasekáme najemno, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, z papriky vykrojíme semena a papriku nakrájíme na nudličky, cibulky očistíme a nakrájíme na nudličky. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou. |
2 | Servírovací mísu vyložíme listy salátu, vložíme ředkvičky, okurku, papriku, přelijeme zálivkou a posypeme cibulkou a petrželovou natí. |