Jednoduchý recept

Hovězí guláš (základní předpis)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Hovězí guláš (základní předpis) 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4500

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Hovězí kližka
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 850kJ
1% Sacharidy 4 g
13% Tuky 10 g
7% Sodík 131 mg
48% Bílkoviny 27 g

Hovězí guláš (základní předpis) postup přípravy receptu:

1

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.

2

Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.

Poznámka

Jako přílohu můžeme podávat rýži, noky, brambory, těstoviny, knedlíky, housky anebo chléb. Pokud nemáme kližku, můžeme použít plec. Abychom získali chutný a šťavnatý guláš, musíme maso podlévat častěji v malým dávkách.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Hovězí guláš (základní předpis)
Za sebe recept nemůžu doporučit, použila bych, až na maso a majoránku, všeho více. Zahustila jsem více, ať mám nějakou šťávu a přidala jsem kmín. Jinak doporučuji do základu přidat trochu rajčatového protlaku.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept