Thajský marinovaný losos s limetkovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajský marinovaný losos s limetkovým dresinkem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45040 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Citronová tráva |
4 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
4 ks | Limetka kafrová |
675 g | Losos obecný |
1 kávová lžička | Pepř červený celý |
4 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Dresink | |
---|---|
2 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
0,5 ks | Limetka |
150 ml | Majonéza |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 87,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová tráva, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Limetka, Losos obecný, Pepř červený celý, Sůl, Zázvor celý, Koriandr čerstvý, Limetka, Majonéza mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetka kafrová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajský marinovaný losos s limetkovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, odstraníme šupiny, všechny kůstky a rozkrojíme rybu na dva filety. |
2 | V misce smícháme sůl, cukr, nastrouhaný zázvor, na tenké plátky nakrájenou lodyhu citronové trávy, natrhané listy kafrové limety, strouhanou limetkovou kůru a nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek. Přidáme rozdrcený pepř a nakrájenou korinadrovou nať. Čvrtinu této směsi vsypeme na talíř, vložíme na ni jeden filet kůží dolů, posypeme dalšími dvěma čtvrtinami směsi, zakryjeme druhým plátem masa kůží navrch a posypeme zbytkem koření. Zakryjeme fólií, zatížíme prkénkem, na chladném místě necháme 2 - 5 dnů marinovat. Mezitím maso několikrát obrátíme. |
3 | Dresink smícháme z majonézy, šťávy vymačkané z limety a nakrájeného koriandru. |
4 | Rybí filety vyjmeme z marinády, seškrábneme koření, nakrájíme maso na tenké plátky, dozdobíme čtvrtinkami kafrových limetek, snítkami koriandru a podáváme studené, s limetkovým dresinkem. |
Poznámka
Čas přípravy je zveden bez doby marinování masa. Použijeme ocasní část lososa