Jednoduchý recept

Grilované kalamáry s džemem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 45179

Ingredience

20 g Cukr třtinový
1 kg Kalamáry
1 ks Limetka
20 g Sůl mořská
4 stroužek Česnek
Na chilli džem
4 ks Chilli paprička
200 g Cukr třtinový
120 ml Ocet vinný červený
3 g Pepř černý mletý
500 g Rajčata
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 034kJ
20% Sacharidy 72 g
5% Tuky 4 g
129% Sodík 3 g
73% Bílkoviny 41 g

Grilované kalamáry s džemem postup přípravy receptu:

1

Na pánev vložíme nasekané chilli papričky, rajčata, prolisovaný česnek a ostatní ingredience na džem, pozvolna dusíme 45 minut do zhoustnutí a džemové konzistence, necháme vychladnout.

2

Očištěné a vykuchané kalamáry zbavíme chapadel a na tělech hlubokými zářezy vytvoříme mřížku. Vložíme do mísy a zalijeme marinádou z oleje, prolisovaného česneku, soli a cukru. Promícháme, aby se marináda dostala do všech záhybů, a necháme 15 minut uležet.

3

Marinované kalamáry grilujeme za stálého otáčení a potírání 5 minut ze všech stran, podáváme s plátky limetky a chilli džemem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept