Jednoduchý recept

Grilované jehněčí maso s mátovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45191

Ingredience

1 kg Brambory
800 g Jehněčí kýta
1 špetka Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Máta
1 špetka Pepř bílý
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 753kJ
9% Sacharidy 32 g
53% Tuky 40 g
12% Sodík 249 mg
77% Bílkoviny 43 g

Grilované jehněčí maso s mátovým máslem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě přibližně 15 minut, dokud nezměknou.

2

V misce smícháme máslo, jemně nasekanou mátu, kmín a trochu pepře, směs dáme do lednice vychladit.

3

Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Plátky jehněčího masa okořeníme a grilujeme z každé strany přibližně 5 minut, dokud nejsou dostatečně propečené. Opečené maso zakryjeme alobalem a necháme odpočinout.

4

V průběhu grilování dáme do malého kastrůlku smetanu s trochou šafránu a zvolna prohřejeme. Slijeme uvařené brambory, rozmačkáme je a přidáme k nim smetanu se šafránem, podle chuti případně osolíme a opepříme.

5

Z lednice vyndáme vychladlé a ztuhlé mátové máslo, rozdělíme ho na jednotlivé porce masa a necháme na grilu prohřát, dokud se nerozpustí.

6

Grilované maso podáváme s bramborovou kaší, můžeme přidat snítku máty nebo plátek citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept