Kotlety s Fetou a červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety s Fetou a červenou řepou
Kotlety s Fetou a červenou řepou
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 45231 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Červená řepa sterilovaná |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Sýr Feta |
200 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 103,0mg |
Draslík | 505,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sýr Feta, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety s Fetou a červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, rozkrojíme na dvě porce, posypeme pepřem, pod potravinářskou fólií jemně naklepeme, pokapeme vodou a položíme na skleněnou misku, kterou vložíme do mikrovlnné trouby, posléze dusíme 2 minuty. Maso obrátíme na druhou stranu, na každou porci položíme plátek sýru Feta, posypeme mletou paprikou, pokapeme sýr olejem, okolo kotlet naskládáme na tenké kolečka nakrájenou červenou řepu a opět misku vložíme dodusit na 2 minuty do mikrovlnné trouby. |
2 | Hotové kotlety naaranžujeme na mělké talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Připravené kotlety podáváme se smaženými hranolky, ale také například s opečeným chlebem nebo vekou.