Směs mražené zeleniny na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Směs mražené zeleniny na smetaně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45247 |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
400 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 93,3mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Směs mražené zeleniny na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Mraženou zeleninu prolijeme studenou vodou, poté vložíme do vroucí osolené vody a pod poklicí dusíme, až je zelenina téměř měkká. |
2 | Mezitím na másle usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu a za stálého míchání na mírném plameni vaříme přibližně 10 minut. Poté ji vmícháme do poloměkké zeleniny a pomalu vaříme, až bude zelenina měkká a omáčka středně hustá. |
Poznámka
Servírujeme teplé. K zelenině podáváme vařené brambory.