Jednoduchý recept

Opečené brambory s lilkem a rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45264

Ingredience

300 g Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Feferony
0,5 kávová lžička Kmín drcený
200 g Lilek
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
220 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
60 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 072kJ
11% Sacharidy 41 g
14% Tuky 10 g
28% Sodík 558 mg
15% Bílkoviny 8 g

Opečené brambory s lilkem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Oloupané, na plátky nakrájené brambory urovnáme na plech lehce potřený olejem a po obou stranách je opečeme.

2

Na pánvi na části oleje orestujeme omytý, na kostičky nakrájený lilek. Vyjmeme a do pánve přidáme na nudličky nakrájenou feferonku, očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Restujeme 2-3 minuty, okořeníme a vmícháme prolisovaný česnek. Krátce osmahneme, přidáme omytá, nadrobno nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a chvíli podusíme.

3

Potom do směsi vmícháme opečené brambory s lilkem a dusíme 10 minut. Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept