Pizza s krevetami a chobotnicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s krevetami a chobotnicí
Pizza s krevetami a chobotnicí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45273 |
Ingredience
16 ks | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
12 ks | Chobotnice |
400 g | Krevety tygří - loupané |
75 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pyré rajčatové |
75 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 272,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 223,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Chobotnice, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mozzarella, Olej olivový, Pyré rajčatové, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s krevetami a chobotnicí postup přípravy receptu:
1 | Krevety a chobotnice omyjeme, dobře osušíme, nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, ančovičky osušíme, nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, nakrájené krevety a chobotnice, za stálého míchání smažíme přibližně 3 minuty, až jsou krevety růžové a chobotnice zprůhlední. |
3 | Těstovou pizzovou placku potřeme rajčatovým pyré, na ně dáme smažené krevety a chobotnice, nakrájené ančovičky, posypeme mozzarellou. Na plechu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů a pečeme 10 - 12 minut, dokud sýr nemá zlatavou barvu. |
4 | Upečenou pizzu můžeme podle chuti ještě posypat strouhaným Parmezánem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.