Jednoduchý recept

Brambory v lesklé košilce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45274

Ingredience

0,5 kg Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 ks Okurky nakládané
2 kávová lžička Olej rostlinný
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř bílý
250 g Sýr krémový
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 111kJ
9% Sacharidy 33 g
49% Tuky 37 g
91% Sodík 2 g
23% Bílkoviny 13 g

Brambory v lesklé košilce postup přípravy receptu:

1

Omyjeme brambory, osušíme je a vykrojíme do nich ze strany křížek.

2

Předehřejeme troubu, připravíme si 6 čtverců alobalu, abychome do nich mohli jednotlivé brambory zabalit. Každý čtverec vymažeme olejem, brambory balíme odděleně do alobalu. Pečeme v ttroubě přibližně 45 minut.

3

Do mísy vložíme kysanou smetanu, ocet, olej, měkký sýr, hořčici, sůl, pepř, pažitku, vše promícháme, aby byla pomazánka hladná a krémová.

4

Oloupeme cibuli a vajíčka. Vejce uvaříme natvrdo, pokrájíme nahrubo, nakládanou okurku a cibuli na jemno, přidáme do pomazánky a promícháme.

5

Upečené brambory zmáčkneme, aby praskl vyříznutý kříž. Odstřihneme vrchní část alobalu a potřeme pomazánkou.

6

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept