Jednoduchý recept

Brambory s paprikou a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45295

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 662kJ
7% Sacharidy 26 g
4% Tuky 3 g
14% Sodík 276 mg
13% Bílkoviny 7 g

Brambory s paprikou a smetanou postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a pokrájíme na jemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme nakrájenou cibuli a plátky brambor, dokud cibule nezačne mít zlatavou barvu. Pak přisypeme papriku, vše zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, promícháme a dusíme pod pokličkou, dokud brambory nezměknou (přibližně 15 minut).

3

Vývar z pánve slijeme do hrnce. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k vývaru, za stálého míchání necháme přejít varem.

4

Omáčku pak znovu nalijeme na brambory s cibulí a necháme společně prohřát.

5

Podáváme jako hlavní jídlo.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept