Rajčata plněná uzenou makrelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná uzenou makrelou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45318 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
500 g | Makrela uzená |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
150 g | Okurka salátová |
2,5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
10 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 862,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Makrela uzená, Ocet vinný, Okurka salátová, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná uzenou makrelou postup přípravy receptu:
1 | Vršky rajčat seřízneme, vnitřek vydlabeme. Okurku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme semena, okurky nakrájíme na drobné kostičky, cibuli krájíme na jemno, petrželovou nať a kopr rozsekáme nadrobno. Uzenou rybu pečlivě vykostíme, zbavíme kůže, maso rozdělíme na drobné kousky. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. |
2 | V míse promícháme olej s hořčicí, solí, pepřem, octem a bylinkami. Do zálivky vmícháme okurky, cibuli, rybu a dobře smícháme. Směsí plníme rajčata, která klademe na servírovací mísu vyloženou listy salátu. |
Poznámka
Servírujeme studené.