Zeleninová polévka se šťovíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka se šťovíkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 45320 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Jogurt bílý |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kg | Šťovík |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
1,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 87,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 104,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Šťovík, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka se šťovíkem postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a orestujeme. Po 5 minutách přidáme na kolečka nakrájený pórek, mrkev a na jemno nasekanou pažitku, restujeme ještě dalších 5 minut. Vše osolíme, opepříme, odložíme stranou. |
2 | Šťovík omyjeme, očistíme a vložíme do kastrolu, zalijeme vroucí vodou, přivedeme k varu, 5 minut povaříme. Necháme trochu zchladnout, poté za pomoci ručního mixéru rozmixujeme na pyré. |
3 | Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme orestovanou zeleninu a vaříme ještě 20 minut. |
4 | Po uvaření servírujeme do polévkových talířů a zdobíme lžící bílého jogurtu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.