Lasagne Aladinovy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne Aladinovy
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 45381 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
280 g | Hovězí maso mleté |
170 g | Lasagne |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 80,9mg |
Draslík | 316,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne Aladinovy postup přípravy receptu:
1 | Máslem vymažeme zapékací mísu. Cibuli oloupeme a nakrájíme. |
2 | Rozehřejeme na pánvi olej, osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a smažíme 7 minut. Přidáme vodu a rajčatový protlak. Pod pokličkou dusíme omáčku 10 minut, poté osolíme, opepříme, přidáme tymián a předehřejeme troubu. |
3 | V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, přilijeme mléko a směs rozšleháme, aby nebyly žmolky. Hrnec odstavíme, osolíme a opepříme omáčku. |
4 | Do vymazané zapékací mísy navrstvíme plátky lasagní. Poté je zalijeme masovou omáčkou, poslední vrstvou bude bílá omáčka. |
5 | Lasagne posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby na 40 minut. |
6 | Poté ihned podáváme. |