Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45402

Ingredience

800 g Lilek
50 g Mouka pšeničná hladká
80 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 026kJ
9% Sacharidy 33 g
53% Tuky 40 g
16% Sodík 328 mg
18% Bílkoviny 10 g

Řízky z lilků postup přípravy receptu:

1

Lilky vložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě zhruba 8 minut pečeme. Poté je oloupeme, podélně rozpůlíme, posypeme 1/4 lžičky soli a na ubrousku necháme vsáknout šťávu. Česnek utřeme se zbylou solí a zašleháme do vajíček, petrželovou nať jemně nasekáme.

2

Lilky obalíme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách dozlatova.

3

Smažené lilky podáváme s hustou kysanou smetanou, kterou posypeme petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept