Špagety s knedlíčky z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s knedlíčky z mletého masa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 45417 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
150 g | Hovězí maso mleté |
100 g | Hrášek mražený |
150 g | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 hrst | Šalvěj čerstvá |
400 g | Špagety |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 114,6mg |
Draslík | 440,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 271,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 359,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hovězí maso mleté, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalvěj čerstvá, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Jehněčí maso, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Špagety, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s knedlíčky z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme česnek a cibuli, obojí nakrájíme na kostičky. Chilli papričku omyjeme, očistíme, napůl překrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou zbavíme jadýrek, omyjeme, osušíme a též nakrájíme na kostičky. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, cibuli, chilli papričku, zamícháme a vše necháme zpěnit. Na pánev přidáme konzervu rajčat i se šťávou, dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou (podle chuti můžeme použít pálivou nebo sladkou). Takto připravenou omáčku povaříme asi 10 minut na mírném ohni pod pokličkou. |
3 | V míse smícháme jehněčí a hovězí mleté maso, přidáme vejce, strouhanku a vše prohněteme. Dochutíme solí a cayenským pepřem, přidáme mletou papriku. Z připravené masové směsi tvarujeme menší knedlíčky, které vkládáme do rajčatové omáčky, kde je asi 10 minut povaříme. |
4 | Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba 5 minut před dovařením těstovin přidáme do rajčatové omáčky hrášek. |
5 | Opláchneme šalvěj, osušíme a nasekáme na jemno. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a vložíme do omáčky. Vše promícháme, nastrouháme ovčí sýr. Těstoviny upravíme na talíře a podáváme posypané sekanou šalvějí a strouhaným sýrem. |