Obložený chléb se pstruhem a řeřichovou pomazánkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obložený chléb se pstruhem a řeřichovou pomazánkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45692 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
350 g | Chléb konzumní |
20 ml | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pstruh |
50 g | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce křepelčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 740,5mg |
---|---|
Cholesterol | 107,3mg |
Draslík | 155,7mg |
Vláknina | 204,8mg |
Vitamín A | 473,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Majonéza, Pstruh, Řeřicha, Sůl, Vejce křepelčí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obložený chléb se pstruhem a řeřichovou pomazánkou postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme ve vodě natvrdo křepelčí vajíčka, necháme je vychladnout. Mezitím nahrubo nasekáme řeřichu. Tvrdé stonky odstraníme a vyhodíme, použijeme pouze listy. Sekanou řeřichu smícháme s citronovou šťávou a majonézou. |
2 | Krajíc chleba namažeme řeřichovou pomazánkou, rozložíme na ní kousky uzeného pstruha a ozdobíme plátkem křepelčího vajíčka. Osolíme, opepříme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.