Jednoduchý recept

Chlebové šátečky plněné sýrovou směsí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45722

Ingredience

1 ks Cibule
5 g Cukr krupice
20 g Droždí
0,5 kg Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
200 g Sýr Feta
200 g Sýr akawi
1 špetka Sůl
10 g Tuk rostlinný
2 ks Vejce slepičí
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 949kJ
9% Sacharidy 32 g
9% Tuky 7 g
8% Sodík 169 mg
18% Bílkoviny 10 g

Chlebové šátečky plněné sýrovou směsí postup přípravy receptu:

1

Začneme přípravou chlebového těsta. V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně ji osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném válu rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout dalších 10 až 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout.

2

V době kynutí těsta připravíme sýrovou náplň. V misce smícháme sýry, najemno nasekanou omytou nať petrželky, jemně nakrájenou oloupanou cibuli a natvrdo uvařená, jemně rozsekaná vajíčka, podle chuti osolíme a opepříme.

3

Sýrovou směs rozdělíme na chlebové placky, ty v půlce přeložíme, aby vypadaly jako půlměsíc. Okraje potřeme bílkem, nebudou se od sebe odlepovat.

4

Plněné chlebové placky pečeme 10 až 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept